Amazing Grace

Name of Jesus...

sábado, 6 de junio de 2015

Invitation til hyldest til den heroiske 50. ofring af Luis Felipe de La Puente Uceda

Invitation til hyldest til den heroiske 50. ofring af Luis Felipe de La Puente Uceda

Homage dato: fra 19 til 23 oktober 2015
sted i Santiago de Chuco, Peru

/ Original på spansk /

Kun dem, der følger stien og ikke søger valget mulighed er dem, der kan tilkalde !!

Kun arvingerne kan,
dem, der følger hans vej,
Ingen opportunistiske !!

Luis Felipe de la Puente Uceda var grundlæggeren, chef ideolog og General øverstbefalende for den peruvianske Revolutionere Venstre Movement (MIR). Eksponenter for teorien om guerillagrupper som katalysatorer for revolutionen, og MIR Uceda begynder den væbnede kamp i 1965, hvilket er snart besejret af den peruvianske hær, falder Uceda i kamp.

Skrifter:

1964: Vores holdning

1964: La Revolucion Peruana

1957
I midten af ​​1957 blev Luis de la Puente fundet med Hector Cordero Guevara i Lima for første gang.

** Han forlod mig - husk Hector år senere - en "ekstraordinær indtryk," en mand med bestemte ideer; med den åndelige styrke og vilje, som varslede "en rigtig leder". Sammen vil de gøre den sidste del af hans mislykkede forsøg på at omlægge APRA og der ville kulminere i hans udvisning.

I September 1957 LPU rejser som næstformand for sammenslutningen af ​​Studerende i Peru til Nigeria - Afrika. (Nigeria i januar 1957 havde opnået sin uafhængighed)

LPU i 1957 som en doktorafhandling præsenterer undersøgelsen "Reform af peruvianske Landbrug«.

** Han lænede sig der for en formel for "realistiske anti-feudalisme" lige langt fra imperialisterne disse tilgange som "beruset med marxismen". Landbrugsreform selv. Men ikke af de -escabroso, blodige og meget dudosas- konsekvenser, men som "legitim handling at fremme udvikling" "revolutionær måde", udført i "streng overholdelse af forfatningen og love." En perfekt indrammet i "ideelle Indo-amerikanisme" udtrykt ved APRA og i den bolivianske revolution, havde han fundet tilstrækkelig specificitet evolutionære sti. Stort set holdt denne vision, da hans første rejse til Cuba i juli 1959. Så lad ham vide, i et forum om cubansk landbrugsreform reform, hvor han gik ind for respekt for privat ejendom, "retten til et plot" cubanske landmand i retfærdighedens interesse og frihed transformation. Han var passioneret som krævet insisterende efter Marco Antonio Malpica- en definition af cubanerne, der rent faktisk har valgt ikke at reagere.

1958
Efter support afhandlingen "peruvianske Landbrug Reform" han dimitterede som bachelor i jura og maj 1958 modtog han en advokat. Tidligere modtog han fra professor i Filosofi og Samfundsvidenskab, der havde studeret loven samtidig.

Den 26 juli 1958 fandt sted en blodig nedslagtning af bønderne fra det indfødte samfund af Chepén, i departementet La Libertad. Han var en af ​​lederne af etableringen af ​​huse af Julcán distriktet i 1958 og i 1961, links til oprettelsen af ​​det nuværende provinsen.

** Balancen var tre døde og snesevis såret ansigt modstand og kamp landsbyboere mod indgreb i deres jord af Moreira Palacios familien, ejere af hacienda Talambo. Paladser Moreira var slægtninge til vicepræsident Carlos Moreira og Paz Soldan, under den anden regering Manuel Prado Ugarteche, regeringen lever med APRA. Luis de la Puente Uceda var forsvarsadvokat for samfundet - med Gonzalo Fernandez Gasco - og på grund af begivenhederne i Chepén, blev udsat for disciplin og sanktioneret af ledelsen af ​​APRA.

1959
LPU først rejste til Cuba, den cubanske revolution sejrede den 1. januar 1959. I midten af ​​1959 er De la Puente stadig holdt inden for rammerne af en radikal nationalistisk perspektiv.

** Far drøftelser med fyrene Pablo Chang og De la Puente Uceda, mexicanske Genoptagelse foredrag, Inca, som han ryger cigaretter, og igen får jeg lugten af ​​kaffe drikker og verve af disse krigere bliver hørt. Ricardo Tello, Hector Cordero, Guillermo Lobaton, Santiago og Luis Zapata, også unge intellektuelle som Julio Dagnino, Hector Bejar, Lea Barba Felix Arias-Schreiber og Carlos Franco tilføjet. Febril, modig, så prøv at forstå og omdanne landet, konspirerer yards San Marcos tiltrukket af den triumferende ekko af den cubanske revolution, det er 1959.
                                                                                               (Bemærk Rosina Valcarcel)

** I den forbindelse Den Nationale Befrielsesfront (FLN), ved A. General Cesar Pando Egusquiza (formand), Genaro Ledesma Izquieta, Angel Castro lavarello, Czech Genaro Carnero og andre progressive former. Far opfordrer Front. Drengene vil også stævner. I en meget overfyldt på San Martin-pladsen, den aften i 1962 Jeg sælger bøger af forfattere som Vallejo far har redigeret med forbløffende kører; De la Puente onkel vises, og du ikke er udsat for fare køber mig alle kopier. (Bemærk Rosina Valcarcel)

Den 9. september 1959 en strejke af arbejdere Casagrande sukker plantage i dalen af ​​Chicama - Trujillo, blev undertrykt efterlader en tragisk vejafgift på fem døde og mange sårede. Casagrande var ejet af Gildeimester, de største jordejere i landet. Ungdom og brede sektorer af Apra, ledet af Luis de la Puente Uceda, forlangte i demonstrationer og offentlige dokumenter, straf for de ansvarlige for slagtning og afgrænsning af det APRA partiet én gang med den oligarkiske regering Manuel Prado y Ugarteche. Igen De La Puente blev disciplineret og udsat for udvisning i rækken af ​​APRA.

** Med den voksende utilfredshed aprA baser med partiledelsen, forretningsudvalget indkalder Apra den 10. september, på den fjerde Nationale Konvent gjorde en måned senere, den 10.-12 oktober byen Lima. Hovedformålet med denne begivenhed var at udvise de Aprista ledere mærket som "splittende" for at kritisere den politik sameksistens. Vil afspejle generalsekretæren selv, Ramiro Prialé i bemærkninger er optaget af avisen La Tribune i sin redaktionelle på September 11, 1959: "Det (den fjerde nationale konvent) part sige deres ord. Den vil undersøge situationen, vedtager resolutioner, kontrollere tilpasninger, som den anser for nødvendige og vil helt sikkert amputationer. Alt dette vil have en grundlæggende formål: at ratificere enhed i bevægelse, som er forblevet urokkelig ". Prialé sanktioner af Luis de la Puente annonceret arbejder hårdt på, hvad der ville være den bevægelse analyse og kritik. Dokumentet blev drøftet, godkendt, underskrives og indsendes til den fjerde nationale konvent den 10. oktober 1959 af en score på Aprista ledere. Indholdet af forslaget ikke blev drøftet i plenum af konventionen er ikke tilladt at udøve forsvaret af anklagemyndigheden.

Således blev De la Puente og syv officerer suspenderet fra deres tilhængere rettigheder, så deporteret den 12. oktober med mere end 30 medlemmer af partiet; de andre underskrivere blev udsat for udvisning disciplin. Umiddelbart "Aprista udvalg for Defense af doktrinære principper og interne demokrati", og gennem avisen "Voice Aprista" ansigt den officielle ledelse, dette udvalg derefter kaldet Rebel APRA sammensat af Luis de la Puente er under opsejling, Gonzalo Fernandez Gasco, Hector Bejar og Luis Olivera (far til Fernando Olivera); og efter 1962 den revolutionære venstrefløj Movement (MIR), vil blive henvist til at holde sig til marxismen-leninismen.

I juli 1960 LPU anden tur til Cuba, hvor han opholdt sig seks måneder forekommer.

** I juli 1960 en delegation af APRA Rebelde havde rejst til øen. De la Puente egen caribiske land forblev i flere måneder. De var afgørende for Castro-regimet måneder. I Havanas Revolution Square, peruvianske hørte Fidel forudsige omdannelsen af ​​Andesbjergene i en "halvkugleformet Sierra Maestra." Ved den tid, begyndte han at opfatte oprørsk plan MIR. Før stillingen i henhold Napurí- Che "guerilla fokus som den første og grundlæggende redskab for revolutionen," de la Puente ville have besvaret med hans opfattelse, at "alliancen med APRA Rebelde Cuba ville blive en formidabel katalysator" . En hurtig krise -atrapado PAP i sin skadelige pagt med oligarkiet i øvrigt ville tilføje op til "tusinder af arbejdere og unge til det revolutionære projekt" Mir. Situation, der ville gøre det muligt for en bredere og mere kompleks end skitseret af fokus organisatoriske ordning. Det var begyndelsen på en diskussion mellem De la Puente og Che, som varede over to år. I Peru, i mellemtiden, brast bonden gennem Sierra accelererede yderligere politisk tid.
Bemærk: "Fra 'APRA forræderi' til 'heroisk gestus" - Luis de la Puente Uceda og guerillaerne i MIR af Renique, Jose Luis

1961
13 feb returnerer LPU Cuba, havde været seks måneder. 4 marts rejser til Trujillo. 11 marts LPU blev overfaldet på hjørnet af katedralen af ​​en gruppe APRA hensigt at likvidere lønmodtagere.
** Attack afvise væbnet røveri, dræbte en af ​​angriberne. Han forbliver fængslet 18 måneder efter at være prøvet og har vist sig at have handlet i selvforsvar. Det er kendt, at tager selvforsvar og betydningen af ​​hans anbringende. Det er dedikeret til at arbejde i fængslet et lovforslag om jordreform.

Luis de la Puente Uceda fremlagt i oktober 1961 et lovforslag om jordreformer i Peru - navnet på Apra Rebelde - det nationale parlament, gennem Carlos Malpica.
I juni 1962, og De la Puente havde afgjort brudt med Apra og Apra Rebelde ville officielt omdøbt MIR, LPU var den højeste leder af Bevægelsen for den revolutionære venstrefløj. Han gav udtryk for sit flag med farverne grøn og rød alliancen erhvervsaktive bonde som den drivende kraft den peruvianske revolution.

LPU går fri på August 62, efter 18 måneders indespærring for død Aprista snigmorder. De mennesker, gå på skuldrene af Plaza de Armas i Trujillo. Han flyttede, et par dage, dalen La Convencion - Cusco.

I 1962 blev Hugo Blanco besøgt af Luis de la Puente Uceda i Cuzco, iført forslaget om at forene de revolutionære bevægelser i syd og centrum, men nåede ikke nogen aftale.** Cuba Ricardo Napurí- henhold tilbagekaldelse var blevet beordret til at komme i kontakt med Hugo Blanco. De la Puente ville have modstået, understreger hans manglende interesse forene med dette eller ELN Bejar ejer. Ifølge samme vidne-mente, at ledelsen af ​​revolutionen skulle være i hænderne på
MIR og havde mistanke om at gøre med en trotskist og hvid, eller endda med sig selv Napurí der begyndte at se også som trotskist. Efter en "stor debat" endelig gjort turen. Når der, ifølge Napurí-, De la Puente ønskede at drage fordel af det faktum ", som Hvid brugte til at hilse, som besøgte ham en stor fest, med tusindvis af bønder" at filme begivenheden for at vise, i Cuba, at alt, bevægelse "under hans disciplin." Ny diskussion ", fordi det var et etisk problem, ud over at den politiske", så længe Napurí. De var billeder af Luis de la Puente behandler en bonde tilskuerne i det centrale torv i Quillabamba. Det var det øjeblik herlighed convenciana kamp. Det ville ikke vare længe, ​​som vi så tidligere: sejr bevægelse-specifik lov for provinsens jordreform var begyndelsen til enden for "dual magt" af Blanco. Sandheden er, at der ikke var nogen enighed blandt lederne. Der ville de mødes igen.

I 1962 Ricardo Gadea har den "behagelig overraskelse" re-møde sikrer maksimal vender tilbage til Cuba for anden gang i Havana for at modtage en "delegation af militante" MIR.

I December 1962 LPU smuglet ud af Peru igen for Macara, ledsagede piurano Rios og Carlos Portocarrero tidligere flygtede til studiet af Dr. Juan Roberto Velasco i Piura. Gonzalo Fernandez Gasco ankomme senere og Hector Cordero Guevara, før de forlader for tredje gang kommer til Cuba i 1963. Han besøgte flere latinamerikanske lande, før han vendte tilbage til Peru.

** Fra Bridge "var han ekspert i agrare og bonde spørgsmål" og "Che afvæbnet ham, da han forklarede den organiske sammensætning af feltet i Peru." Han havde forklaret betydningen af ​​landdistrikterne unionization og vægten af ​​"tusindvis af bonde samfund" og "tradition for intern disciplin og kamp." Som satte spørgsmålstegn ved ordningen af ​​"rene fokus", som De la Puente fortalt, at Peru havde "konkrete bondeorganisationer", som han havde at gøre forarbejde til bonden, var han ikke "fra deres organisationer For jeg vil lægge en guerilla. " Så ifølge Napurí- "Che indså, at han skal" afklare "hans idé om fokus tænker, at det, der er lovet i Peru var meget mere." Til det punkt, at "for en tid mente, at Peru var en spydspids i deres internationalistiske bestræbelser på at eksportere revolutionen." Derfor "overbevisende sagde han, at hvis opstanden 'tændt," vi vil have på vores side i de peruvianske højland. "
I den diskussion, Napurí stillede et meget relevant spørgsmål: hvis der var "et gennemprøvede core militante og aktivister, hvis der stadig var forbindelser med landet, uanset om de havde forbedret bånd med studerende og arbejderklassen," ifølge De la Puente . Derefter: "Hvorfor ikke bygge MIR
som arbejdstager og socialistisk parti? ", som" ikke benægte forpligtelser med Che eller internationalisme, men den indskrevne på et nyt grundlag. "Han så ubunden ifølge tidligere peruvianske-flyer" afgørende argument. " var fokus "nødvendigvis uforeneligt med eksistensen af ​​partiet" Napurí mente? at mens ikke være omfattet af guerilla revolutionære parti. Dette blev demonstreret erfaring som den leninistiske og maoistiske. Analysere cubanske tilfælde "De la Puente og dem, der påstod, at den afgørende faktor sejr var guerilla kamp. "MIR leder turnerede geografi denne kommunist, der kommer for at mødes med Mao Zedong, Ho Chi Ming med Kim Il Sun. Vender tilbage til Cuba aftalt Che -i en taktisk design baseret Napurí- beskrivelse "i et kursus kun cubanske model", som består af flere guerillagrupper, der understøttes af "mindst match", der kommer i aktion "så hurtigt som muligt." overbevist om, at dette projekt ikke arbejde, skrev Napurí et brev til Che bebuder han holde op MIR. Dette vil igen, meddele offentligt, at han havde "løst" med trotstkismo.
Bemærk: "Fra 'APRA forræderi' til 'heroisk gestus" - Luis de la Puente Uceda og guerillaerne i MIR af Renique, Jose Luis

LPU udfører den første jordreform i Hacienda Julcán - Santiago de Chuco - familieejet for landmænd, distribuere jorden gratis ..
** Julcán hovedstaden i provinsen af ​​samme navn ligger til 93 Km. Af byen Trujillo og 3.200 meter over havet.
Med ejerskiftet fremstår som en misundelsesværdig Julcán landbrugs- og handelsmagt, tallet Dr. Luis Felipe de la Puente Uceda, en mand, der spores vej kampen for fremskridt vises. Således Julcán er skabt som Hamlet den 15. maj 1958 og derefter, efter to år i embedet, filen er forberedt til den assisterende Mirror Malon arrangere med kameraet for at skabe den District, gjort come true den 12 juni 1961 ved lov No.13659. De er relevante i denne forvaltningsforanstaltninger foruden Dr. Luis Felipe De la Puente Uceda, hans bror Juan Manuel de la Puente Uceda, RP Ismael Carranza Second Robles, Juan Julio Zavaleta Sandoval, Antenor Zavaleta Gutiérrez, Javier Castro Vereau, Minano Pedro Guzman, Fernando Vargas og Gilberto Gavidia Huanes Armas, blandt andre.
Således vil en 19 Jun 1990, loven No.25261, hvor vi rejste til status af provins, underskrevet af forfatningsdomstolen præsident Dr. Alan Garcia Perez er udstedt.
Denne nye provins med smuk natur, med aroma af frihed har en Quechua oprindelse, ordet "SHULLCA", hvilket betyder den yngste, barnet, den yngste af folk. Det blev oprettet med Carabamba distrikter, Calamarca og huaso.
LPU del igen for tredje gang til Cuba, ankom i Havana i 1963, interview med Fidel Castro og derefter rejser til Europa, Kina, Vietnam og Nordkorea, møde med lederne af disse lande (Mao Tse Tung, Ho chi Ming og Kim Il Sung), styrke sin marxistiske ideologi.

I februar 1963 udgav han MIR, den doktrinære og programmatiske grundlag; Rebel Voice udgaver.

I April 1963 grøft med en trotskistiske gruppe ledet af Ricardo Napurí, som er adskilt fra festen efter et møde i centralkomiteen i Rio de Janeiro - Brasilien, den 30. maj 1964. Napuri Vanguard er Revolutionære Parti.

En historisk national møde MIR sker i oktober 1963 i Santiago de Chile.

Bogen "Krig til døden mod store godser" er udgivet af MIR i 1963.
Likvidation af store godser og trældom!
På jorden VIRKER!
Landdistrikternes jord REFORM!

Som vi kræver landbrugsreform Reform Agrarian Reform decideret Campesina. Jordreform involverer øjeblikkelig afkast af jord stjålet fra indfødte samfund; involverer ekspropriation af store godser, herunder sukker; de ikke gøre undtagelse for sukker baroner, der beriger sig selv som store udnytter vores medarbejdere, vores bedste land sensationsprægede, og drage fordel af frihandel og gunstige priser på det internationale marked. Jordreform indsamle kollektivistiske essensen af ​​vores samfund for den socialistiske opbygning i landet; at sikre lille ejendom og øst langs stierne i den kooperative; at hæve kvalifikationsniveauet i alle sektorer af landbrugsaktiviteter; at øge omfanget af landbrugsjord til gavn for størstedelen af ​​landet og ikke de privilegerede, som det sker i dag.
Endelig landet har brug for ægte jordreform til at frigive vores bønder fra alle feudale lænker og empiri og forarmelse lider i dag, hvilket kun er muligt ved at likvidere de godser i alle dens manifestationer.

Kæmp for ENHED!
UNIT for revolutionen!
Enhed i handling!

MIR da det kom frem i det politiske liv i 12 okt 1959, har kæmpet for enheden i venstre. Vi har gjort alle mulige bestræbelser på at opnå denne enhed. Af hensyn til dette mål, vi har været udsat for manøvrer, misforståelser og forræderi. MIR kæmpe og holde kæmpe for enhed, men ikke enighed om valget enge, og denne rekord, ingen drev lancere kandidater til republikkens præsident, Parlamentet kommuner. Vi ønsker ikke at køre. Det er derfor, vi foretrak at gå alene som i dag. Hvis enheden skal være at kæmpe side om side med bønderne, til at imødegå oligarkiske magt, for at gøre det muligt for revolutionen til denne enhed, vores arme er åbne.

Dette storslåede rally kan være starten på store gerninger i kampen for vores befrielse. På dette tidspunkt de grundlæggende mål for vores kamp er: afviklingen af ​​det feudale regime og udvisningen af ​​den amerikanske imperialisme, som i tæt parring undertrykke vores folk. Vi vil flyve alle vores bestræbelser på at nå disse to mål. Det vil sige, vi går ind for den demokratiske revolution af en ny type, anti-feudale og anti-imperialistisk revolution, ledet af alliancen arbejdere og bønder i en fælles front bestående alle andre sektorer af nationalitet lidt virkningerne af udnyttelse, undertrykkelse, afhængighed. Når vi har opnået disse mål vil starte den næste fase af vores march mod socialisme.

VEJEN AF REVOLUTION er den eneste måde er vores medarbejdere

"Ideologisk Training Manual"
Fragmenter


Ideologisk Training Manual blev udarbejdet af c. De la Puente i 1964, allerede er installeret på Ch'aska Illarec lejre som en grundlæggende tekst for den ideologiske og politiske uddannelse af bonde kadrer. Den blev trykt af den samme guerilla begyndelsen af ​​1965. Disse fragmenter er taget fra denne udgave.

HVAD er kendt af faseovergang ELLER REVOLUTION
DEMOKRATISKE?

I denne fase grundlag for gennemførelse af socialismen føler. Grundlaget for gennemførelsen af ​​socialismen, kan inddeles i tre kategorier:
- Baser af politisk orden;
- Baser økonomisk orden og,
- Baser af social orden.

     Illarec Ch'aska 1964-1965

Den 23 Maj 1964 LPU falder i en forebyggende razzia mod besøg af tyske præsident Heinrich Luebke tysk politiker, medlem af Kristelige Demokratiske Union Tyskland, regerede 1959-1969.

1965
Interview med Luis de la Puente Uceda i Argentina La Rosa Armored magasinet (nr 6, s. 40-42).
Det er den 9 juni, 1965 at indlede guerilla handling. Består af tre guerilla baser på regionalt plan.

Manco Capac i nord ledet af Gonzalo Fernandez Gasco.
Pachacutec i Syd ledes af Ruben Solorzano Tupayachi.
Tupac Amaru i Lobaton angreb fra Guillermo Milla Center.

Tidligere åbne tre guerilla fronter i det centrale højland.

** De la Puente er koncentreret i dalen af ​​La Convencion (Cusco) med "Pachacutec" kolonnen i området kaldet "Mesa Pelada", som er dedikeret til at fremme deres opstand.

Mens Guillermo Milla og Maximum Lobaton Sikring af "Tupac Amaru" kolonnen i midten (Junin og Huancavelica) kidnappe og overfald politi godser i Pucuta (Huancavelica).

Gonzalo Fernandez Gasco i nord (Cerro Black-Ayabaca), med kolonnen "Manco Capac" og "César Vallejo" klar til at stige op i Pataz, med Elio Portoicarrero på Institut for La Libertad.

Til at erklære krig gjorde iført militær uniform og efter internationale konventioner vedrørende oprørske opstande. Luis Felipe personligt kørte front "Pachacutec" i Mesa Pelada i dalen af ​​konventionen, i Cuzco, hvor han faldt fyldt med sin kampagne den 23. oktober 1965. Han forlod skriftlige værker af politiske, socio-økonomisk analyse, militær strategi og en bog med lignelser kaldes "revolutionære Stories".

Den peruvianske Revolution
Begreber og perspektiver

Luis de la Puente Uceda

(*) Dette papir blev skrevet af partneren Luis de la Puente Uceda i juli 1965 for amerikansk politik tidsskrift "Monthly Review" for at propagandize udlandet kæmper processen indledt i juni af MIR.

Først udgivet: i engelsk oversættelse under titlen "The peruvianske Revolution: Begreber og perspektiver" i Monthly Review November 1965, pp (bind 17, nej 6..). 12-28, og i Chile i den spanske udgave af magasinet.
Digital Edition: marxister Internet Archive, 2006.
Kilde: Værker af Luis de la Puente Uceda. Voz Rebelde Editions, (Lima) 1980.
________________________________________


De la Puente og hans tilhængere, og alle MIR fronter blev opløst samme år af starten: 1965.
Luis Felipe de la Puente Uceda er dræbt af den numeriske overlegenhed i mænd og våben fra regeringsstyrkerne Belaunde og hans forsvundne lig. De aktioner fandt sted den 23. oktober. 25 i samme måned, hæren sagde i en erklæring, han indser de faktiske omstændigheder.

Hyldest til de 50 år af hans heroiske offer:


Luis de la Puente Uceda og Mesa Pelada helte live!

* Luis de la Puente Uceda - forkortet LPU


No hay comentarios: