Amazing Grace

Name of Jesus...

martes, 7 de febrero de 2012

Vand og liv versus minedrift - Run Peru kører så at vand er en ret

Vand og liv versus minedrift - Run Peru kører så at vand er en ret


Siden sidste 2. februar kører en massiv march for at nå frem til Lima i Peru på torsdag med krav om ophør af minedrift og indvirkningen på grundvandet, som gør ondt nye samfund i Andes-land.

Mobiliseringen er arrangeret af fællesskaber, sociale, pædagoger og landmænd krævende regeringen stoppe projektet Ollanta Humalla guldudvinding i regionen Conga og flere andre, der påvirker drikkevandskilder og kunstvanding.

Desuden hævder forbuddet mobiliseret cyanid og kviksølv i minedrift og obligatoriske sociale licens til at drive minerne. Under deres march over tusind mennesker, gentages, var slogans som "små bække gør en stor flod og stærk" og "vand i sig selv, ikke guld."

Den Conga Projektet indebærer en investering på 4800 millioner dollars og brug af fire huller i Cajamarca, to til at udvinde guld og den anden til at gemme tailings. En uofficiel rapport om den peruvianske miljøministeriet advaret om sårbarhed over det økosystem, hvor de planlægger at køre projektet og den risiko, de er udsat for websted grundvandet.

Den mineprojekt skabt en stærk strejke i det berørte område i november 2011 og en politisk splittelse i den udøvende gren af ​​Ollanta Humala, der lettet nogle statssekretærerne, der kritiserede projektet. Desuden erklærede den regionale regering i Cajamarca projektet muligt og give et løft til at afvente afgørelsen i den lange gåtur på 10 dage at nå frem til Lima.

De dage løber vil være fuld af aktiviteter er de vigtigste øjeblikke af Justice Water Forum, der er planlagt for den dag 9, i Lima, og en festlig og fredelig mobilisering af vand på 10, også i hovedstaden.

Parallelt med marchen, vil der være andre støtteaktiviteter. I Lima, afholdt ungdomsgrupper, sociale organisationer og menneskerettighedsgrupper en march gennem gaderne for at støtte og fejre begyndelsen af ​​denne demonstration fredeligt og demokratisk. Også i Cusco, Espinar, Canchis, Tambo, Arequipa, Tacna, Ancash, Iquitos og andre dele af makro-regioner Nord-, Central-, Syd-og østlige del af landet vil blive holdt møder og demonstrationer.

En anden foranstaltning indgår i den platform af denne mobilisering er at skabe en sandheds-Kommissionen om minedrift, til at undersøge enhver skade forårsaget af udvindingsindustrien i de sidste 20 år.

Real World Radio deler en rapport fra Radio Contagion fyr, der har indsamlet vidnesbyrd Leoncio Vallento, lokal myndighed i landsbyen Nuevo Peru, til stede i bevægelsen, der peger Humala regeringen til stilling til fordel for minedrift projektet, og dermed modarbejde deres forud for valget forpligtelser.

Foto: diarioelpopular.com
(2012) Radio Mundo Real

http://www.radiomundoreal.fm/Agua-y-vida-versus-mineria?lang=es

No hay comentarios: