Amazing Grace

Name of Jesus...

martes, 7 de febrero de 2012

Lang marts for vand og liv i Peru

PERU -. 1 til 11. Februar udvikler den lange march i Peru National Ret til vand og liv, i forsvaret af naturværdier og at afvise minedrift i regionen Cajamarca. Afholdt i regi af den sociale opposition forsiden Minas Conga projekt.
www.codpi.orgMod minesamfund.
Minas Conga er en minedrift mega-projekt, der forvaltes af den tværnationale Yanacocha, et konsortium bestående af Newmont og Perus Buenaventura, også regner med støtte fra Verdensbanken gennem International Finance Corporation. Projektet har til formål at starte udvinding af tungmetaller (guld og kobber) i to laguner åbne nordvest for hovedstaden i provinsen, i det område af flere indfødte samfund. Dette ville betyde tørring af flere af disse huller, som er centrale for det lokale økosystem, og forurening af andre vandressourcer i området, blandt andet alvorlige miljømæssige, sociale, økonomiske og kulturelle.
I et interview med avisen Diagonal, Secundino Silva, formand for Udvalget til Support Celendín Cajamarca, hævdede, at befolkningen i regionen "er et offer for mere end 18 års forurening af deres vand, jord og luft, samt andre misbrug og uansvarlighed Yanacocha mineselskab. De omfatter forgiftning, ustraffet i dag, mere end 1.200 familier i Choropampa kviksølv udslippet i 2000, mordet på Isidro Llanos Combayo landmand, i 2006, og den aggression af 29. november bønder der forsvarede Den Conga lagune Perol, med mindst to skudsår, der tilbage med livslang handicap. "
En sådan tværnational mineselskab, havde konflikter med de lokale samfund i tilfælde af Cerro Quilish (også i Cajamarca) et skrøbeligt økosystem, hvor Yanacocha beregnet til at gribe ind for at udvinde guld. Også i dette tilfælde blev lagt i alvorlig risiko for vandressourcerne, som gav vand til de lokale samfund, og derefter offentligt pres lykkedes at stoppe projektet.

Krise af regeringen.
Som i Cerro Quilish, i tilfælde af Minas Conga den regionale regering Cajamarca selv erklæret projektet muligt, at bemærke, blandt andre årsager, dens nærhed med hensyn til vigtige vandkilder.
I mellemtiden, den peruvianske regering, under ledelse af præsident Ollanta Humala, synes at være placeret på siden af ​​det tværnationale minedrift. Således, som Secundino Silva, til at "dæmpe ubestemt strejken begyndte den 24. november erklæret undtagelsestilstand [der sluttede den 15. december], og derefter flyttet til midlertidigt stop vilkårligt og ulovligt til vores ledere, og chikanerende aktivister anti-Conga. Seneste, ignorere folkets repræsentanter Cajamarca, regeringen rekrutteret personer med tilknytning til Yanacocha og borgmestre i distrikter, hvor projektet ikke præsentere dem som nye partnere. "
Faktisk var det statsministeren, Oscar Valdés, som meddelte, at indgivelse af en retssag udfordrer forfatningen af ​​regionale regering bekendtgørelse, der hæver det umulige i betragtning af, at den regionale regering "overskredet sine opgaver." Nogle sociale organisationer kræver nu pres på forfatningsdomstolen Tribunal (TC) til hurtig løsning af processen.
Disse institutionelle tiltag har ikke kun spørgsmålstegn Humala forpligtelse til at forsvare Fællesskaber mod minedrift transnationale, men fremkaldte en dyb krise i hans regering (i december gav den tidligere premierminister, Salomon Lerner med hele sit kabinet, som opfordrede til en løsning på konflikten gennem dialog Minas Conga).

The Long marts for vand og liv.
I dette scenario, er blevet kaldt Grand National marts for vand og liv, med det primære formål at beskytte vand-og naturværdier, herunder dem, at blive påvirket af Minas Conga projektet. Det opfordrer også til forbud mod brug af cyanid og kviksølv minedrift.
Opfordringen til marchen blev gennemført af det regionale Defense Coalition og miljø bonde patruljer og Cajamarca Regionale Råd (regionale regering), og har modtaget adskillige understøtter, sociale og lokale organisationer, herunder den Interetniske Sammenslutning for Udvikling Peruvian Jungle (AIDESEP) og Det Nationale Forbund af samfund, der berøres af Mining Peru (CONACAMI)
Den mobilisering, som begyndte den 1. februar forlod Cajamarca, med et besøg på søerne truet af tværnationale minedrift og slutter i Lima, 10 i denne måned.
I en erklæring fra CONACAMI, materialisere målene i marts i behovet for at bevidstgøre stat og civilsamfund omkring kollektive rettigheder folk i Peru, først og fremmest retten til at vælge "udvikling, at vi som et folk, baseret på det gode liv, og respekt for Moder Natur. "
Ifølge Forbund, overtræder den peruvianske regering menneskerettigheder og pålægger en model, der er ikke blevet hørt eller har samtykke fra de samfund. Denne model tager i offentlig støtte til sin Minas Conga symbolske henvisning, i betragtning af den frygtelige konsekvenser, at projektet vil få på samfund, bør godkendes.

På denne foreslog Long March en alternativ livsstil, baseret på "forsvaret af den menneskelige værdighed, respekt og miljømæssige rettigheder for alle levende væsener, at vi er velkommen af ​​Pachamama."


www.copdpi.org

http://www.kaosenlared.net/america-latina/item/6423-gran-marcha-por-el-agua-y-la-vida-en-per%C3%BA.html

No hay comentarios: